Vodeni grad nedaleko od Budimpeste

Najveći tobogani, najviše sauna, oaza nalik morske obale nedaleko od Budimpešte.

Da li ste znali da se možda na svetu najveći termalni bazen nalazi ne tako daleko od Budimpešte?

Od Budimpešte na svega 600 km, u blizini grada Minhen u Nemačkoj (Bavarska), nalazi se vodeni svet "Therme Erding", koji se prostire na 14 i po hektara, a dnevno ga posećuje 4000 gostiju.

26 unutrašnjih tobogana, 6 spoljašnjih, 30 sauna, 27 bazena, 4000 ležaljki dočekuje goste.

A legnagyobb csúszdák, a legtöbb szauna és tengerpartot idéző hangulat Bajorországban

Na oko 20 km od Minhena, u naselju Erding nalazi se ovaj megalomanski vodeni svet koji zaista dočekuje one goste koji žele od svega uvek više.

Napravljeni vodeni grad pruža podjednako uživanje i za goste koji žele da se provedu aktivno na Galaxy svetu tobogana, ali i pristalicama verovanja “u zdravom telu zdrav duh” i žele da se obnove u Vital-Oazis svetu, zatim i da se odmore u Tropical Spa Arei. Takođe, potrebno je pomenuti da se tu nalazi Sauna svet kojeg oglašavaju kao “najvećeg na svetu”. Za decu i porodicu, preporučujemo svet “Wavepool”, gde se nalazi vodeni zabavni park. Sve ove delove vodenog sveta možete koristiti i odvojeno, odnosno kupiti ulaznicu  samo za onaj deo koji najviše odgovara vašim potrebama.

A legnagyobb csúszdák, a legtöbb szauna és tengerpartot idéző hangulat Bajorországban

Površina Wavepool dela je leti otvoren, a zimi prekriven pokretnim staklenim krovom, zato je i zimi podjednak ugođaj i osećate se kao da ste na nekoj tropskoj destinaciji,naročito kada je sunčan, a hladan zimski dan. Tu je zasađeno preko 300 velikih palmi, koji zaista stvaraju tropski ambijent.  

U Sauna svetu se nalazi 30 sauna sa dnevno preko 100 sauna programa, seansi. Pored saune se nalazi zona relaksacije u kojem se gosti odmaraju na bambus ležajkama na belom pesku….

Galaxy svet tobogana diže nivo adrenalina i mlađima i starijima, najduži tobogan na otvorenom je 2,5 kilometara dugačak. Tu se nalazi i najduži zatvoreni tobogan, koji se zove Magic Eye a dugačak je 350 metara. U ovom svetu se organizuje “kup tobogana” na toboganu Black Mamba a takmičari iz raznih krajeva Nemačke se bore ko će se najbrže spustiti na njemu.

A legnagyobb csúszdák, a legtöbb szauna és tengerpartot idéző hangulat Bajorországban

 

Važno je istaći i oazu pod nazivom “Bali” koja stvara potpuno isti ambijent kao da ste na Bali-u, tu je potpuni mir, tišina, biljke i atmosfera su planirane tako da se u trenutcima zapitate da li se nalazite u kupalištu ili na Azijskom ostrvu Bali.  

Therme Erding naravno svaki dan misli na najmlađe, organizuju se razne animacije za decu, predavanja, igre, takmičenja, a predveče i uveče sun a programu koncerti i party.

Dakle ovaj vodeni svet zaista pruža mnoštvo različitih programa za svaki uzrast i vredi ga posetiti.

A legnagyobb csúszdák, a legtöbb szauna és tengerpartot idéző hangulat Bajorországban