Trostruko veća površina kupališta u Pesteržebetu

Kupalište u Pešteržebetu će se povećati trostruko od investicije koje je započeto krajem januara. Ovo kupalište je bilo čuveno po svojoj jodiranoj-slanoj vodi.Termalni deo banje će se otvoriti ove godine a kupalište na otvorenom tek sledeće.  

Pre 13 godina je zatvorilo svoja vrata kupalište poznato po jedinstvenoj jodinaroj-slanoj lekovitoj vodi, koji se nalazi u predgrađu Budimpešte, Šarokšar, na levoj obali Dunava. O ponovnom otvaranju su “Vode Budimpešte” odlučili još pre 7 godina, ali se tek sada izdvojilo dovoljno sredstava da banja dobije izgled i saržaj kakvog zaslužuje.

Po planu je otvaranje predviđeno za decembar 2018. godine, kada će se otvoriti banja na zatvorenom delu, sa termalnim bazenima, dok će se bazeni na otvorenom biti predatin na korišćenje početkom kupališne sezone 2019.godine.

Tokom rekonstrukcije će se površina banje utrostučiti, ali će se zadržati prepoznatljiv vizuelni izgled i građevina sa kupolom. Na otvorenom delu će biti sagrađen i jedan bazen za plivanje od 25 metara, dečiji bazen i bazen sa talasima. Kupalište će biti neposredno povezano sa Dunavom, pa će se moći stizati i brodom.

Háromszorosára bővítik az újranyitó pesterzsébeti fürdőt

Takođe, planirani sui  fast food restorani, koji će svoju poziciju zauzeti na šetalištu uz Dunav. Parking se proširuje, u prvoj fazi će se moći parkirati 100 vozila, a dok se otvori i drugi deo, bazeni na otvoreno, biće mesta za 200 vozila. Krajnji rezultat će biti impozantan i Budimpešta će biti bogatija za još jednu banju koja radi tokom cele godine.