Skupi hoteli dostižu vrhunac popunjenosti

Izvor :azenpenzem.hu

23.12.2014.

Doček Nove godine donosi vrhunac popunjenosti i velike zarade za hotele u Mađarskoj. Pored toga, već i za Božić se očekuje puno gostiju. Po mišljenju stručnjaka, običaji se menjaju, što dovodi do toga da je sve više Mađara spremno da plati veće cene od prošlogodišnjih. 

I ove godine će kraj godine dovesti do vrhunca popunjenosti kapaciteta u smeštajnim kapacitetima Mađarske, gde će u povoljnostima uživati i domaćini privatnih smeštaja, koji cenu usluge svakako i naplaćuju u domaćoj valuti, a imajući u vidu da forinta slabi prema Euru, gde se cene izražavaju u Eur. 

Poslednjih godina ugostitelji ne razmišljaju o tome da li da zatvore objekte za vreme Božićnih praznika. Običaji su se do danas toliko promenili, da rezervacije pretežno domaćih gostiju dovodi do popunjenosti smeštajnih kapaciteta već od 24-og Decembra. U Budimpešti je ove godine prodato za 50 % više noćenja. Kako  Azénpénzem.hu saznaje: Hotel Gellert je 70% popunjen, a Astoria od 27-og nema prazne kapacitete. 

Kod Danubius Hotels-a (kome pripada i ova dva hotela) su istakli da kod njih već od novembra imaju veću popunjenost od uobičajenog za ovaj mesec. Istina je medjutim, da umesto dobrih platiša, poslovnih ljudi i učesnika konferencija pretežno odsedaju individualni turisti, ali prosečna cena je i ovako prevazilazi prošlogodišnju.