Prvih 10 madjarskih banja u 2019. godini

Posetioci banja su glasali za posebne banje, poput najvećeg banjskog kupališta u Evropi, najvećeg kupališta u pećini, kupališta u Srednjoj Evropi, najraznovrsnije banje, zabavne banje, lečilišta i akvaparka.

10. Miskolctapolca Barlangfürdő

Na 10. mestu se nalazi pećina kupalište koje je jedinstveno u Evropi jer se u stenama tako visoke temperature ne mogu naći na drugim mestima. Pećina ima dva termalna bazena, tzv. rimsku dvoranu, sobu sa zvezdama, bazen sa starim pećinama i parno kupatilo. Na plaži se nalazi 6 bazena i 8 sauna. Na ovo mesto vredi doći i ostati nekoliko dana. 

A 2019-es év 10 legjobb magyar fürdője

Miskolctapolcai Barlangfürdő

9. Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

U jedinstvenom prirodnom okruženju u podnožju na soli možete uživati u termalnom kupanju u Salirisu Egersaloku, sa ukupno 24 spoljašna i unutrašnja bazena. Spa bazeni za sedenje, hidromasažne kade, avanturistički bazeni, dečiji bazeni i tobogani nalaze se pored ekskluzivnog sveta sauna. Izvan otvorenih bazena, samo bazen za decu se ne može kmoristiti tokom hladne sezone. 

A 2019-es év 10 legjobb magyar fürdője

Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

8. Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Žori je jedna od najpopularnijih banja u Severnoj Madjarskoj, ima tri zatvorena bazena, otvoreni avanturistički bazen, spoljni spa centar, spa centar "Nostalgija", i 2 zatvorena bazena za bebe i unutrašnji termalni bazen. Postoje  23 bazena i 6 sauna koje možete birati. Oni najhrabriji imaju potpuno renovirani toboganski park za letnju zabavu.

A 2019-es év 10 legjobb magyar fürdője

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

7. Demjéni Termál Völgy

U termalnoj dolini Demjen nalazi se banja, pećinsko kupatilo, plaža i aquapark. Ovde ćete videti najveću pećinsku banju u srednjoj Evropi sa klizim toboganima prečnika 25 metara i dubinom 25 metara uronjenim u stene. Postoji 5 otvorenih spa bazena zimi i 11 zatvorenih bazena u čarobnoj banji. 

A 2019-es év 10 legjobb magyar fürdője

Demjéni Termál Völgy

6. Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

Banja Čerkeslo nalazi se u srcu Tuszazug-a, što nije samo izvrsna alternatviva za one koji se žele lečiti, jer 9 bazena i toboogana privlače i mlađe generacije. Zahvaljujući zimskom kupatilu na tri sprata, blagodeti lekovite vode na čine dobro samo leti. Tu je i dečiji zabavni deo, hodnik sa kretanjem vode, divovski tobogan,vruće kade, masaža stopala kao i otvoreni bazeni. Sauna svet ima infracrvenu, finsku i aromatičnu kabinu. 

A 2019-es év 10 legjobb magyar fürdője

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

5. Gyulai Várfürdő

U neposrednoj istorijskog dvorca Gyula i kupalište Gyula dočekuje svoje goste s vodenim površinama od 5000 m2 u prelepom parku. Među 13 zatvorenih bazena nalaze se avanturistički, spa, plivajući i tretman bazeni kao i 6 kupki na otvorenim sa hidromasažama, talasima, toboganima, dečjim i lekovitim bazenima. Među 12 sauna, nalazi se krio, finska, infracrvena, parna i aromatična sauna kabina. Aquaplaota ima ogroman bazen sa vodenim hodnicima gde struji voda kao reka, razne podvodne masaže, hidromasažne gejzire. 

A 2019-es év 10 legjobb magyar fürdője

Gyulai Várfürdő

4. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Spa i wellness centar Šarvar u svom sastavu ima pordično avanturističko kupalište sa tri tobogana, ekskluzivni svet sauna, avanturistički bazen, gusarski brod, vodeni dvorac i još mnogo toga. Njegova najvažnija atrakcija nesumljivo su dve vrste lekovitih voda. Sa ukupno 18 bazena i 6 sauna, možete se opustiti u jednoj od najpopularnijih termi u okolini, koja nudi bezbroj mogućnosti. 

A 2019-es év 10 legjobb magyar fürdője

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

3. Zalakarosi Fürdő

Svakog dana u godini unutrašnji deo kupališta Zalakaroš kontinuirano radi sa tri bazena, dva kupališta sa termalnom vodom i jednim bazenom. Zatvoreni avanturistički bazen nudi 10 različitih vodenih atrakcija. Na plaži se nalazi spa, termalni, porodični, dečiji, sportski i bazen sa talasima. Tu su takođe i tobogani koji su atrakcija za najmlađe. Od 20 bazena koliko ih tamo ima, 7 su medicinski bazeni, a tu su još i 6 zasebnih sauna. 

A 2019-es év 10 legjobb magyar fürdője

Zalakarosi Fürdő

2. Hungarospa Hajdúszoboszló

Hungarospa je najveći evropski lečilišni komleks, a na ovogodišnjem glasanju zauzeo je drugo mesto. Spa centar ima ukupno 45 bazena, 15 tobogana i 8 sauna. Tu su 11 lekovitih bazena, 9 avanturističkih bazena, 11 dečijih bazena i drugih bazena sa različitim sadržajem. Specifičnosti su tropska pećina, ledena pećina, bioskop terme, termalna kupka "Pava", "Rimsko more" i još mnogo toga. U Aqua parku postoji 15 različitih imitacija poljuskova. Terme nude više od 40 tretmana pod lekarskim nadzorom. 

A 2019-es év 10 legjobb magyar fürdője

Hungarospa Hajdúszoboszló

1. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Najbolji u ovoj godini, smešten je među vekovnim drvećem i okružen je fontanama od Žolnai keramike. Terme Harkanj sa 18 bazena, 7 tobogana i 3 saune. Za ljubitelje plaža na raspolaganju su bazeni na plaži, avanturistički bazen, dečiji bazen, tobogan, porodični bazen, kamikaze sa 10 metara visine i sl. U dečijem svetu se nalazi vodopad, gusarski brod i pećina sa blagom, a pored relaksirajućih u lekovitih tretmana mogu se naći i holistički tretmani. Ovde se možemo kupati u jednoj od najbogatijih lekovitih voda u Mađarskoj, koja se preporučuje kod lokomotornih tegoba, kao i za ginekološke i dermatološke bolesti. 

A 2019-es év 10 legjobb magyar fürdője

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő