Povećan broj Nemačkih turista

U protekloj godini je zabeležen trend rasta broja Nemačkih turista u Madjarskoj, gde se broj povećao za skoro 5 % u odnosu na predhodnu godinu, a Nemačke turističke agencije i ove godine dalje proširuju svoje turističke ponude putovanjima u Madjarsku, a što se moglo čuti na press konferenciji Madjarske Turističke organizacije u Berlinu na Sajmu turizma.

Na press konferenciji koja je održana povodom sajma turizma koji se održava u Berlinu, najvećeg i najznačajnijeg sajma turizma na svetu, neveli su da je Nemačka i dalje najznačajniji turistički potencijal za Madjarski turizam. Broj Nemačkih turista u 2014. godini je porastao za 4,7 % u odnos na prethodnu godinu, a broj noćenja i dalje prelazi 2 miliona u komercijalnim ugostiteljskim objektima.

Pored statističkih podataka i akteri tržišta beleže dobre vesti, a to je, da na aerodrom u Hevizu pristižu letelice čak iz 5 velikih Evropskih gradova    (Berlin, Hamburg, Frankfurt, Diseldorf, Friedrichshafen) koji dovoze turiste na Balaton, a ove godine će pokrenuti linije i iz Švajcarskog grada Ciriha, a agencija koja se bavi isključivo medicinskim turizmom, ove godine proširuje svoju ponudu iz Madjarske sa 25% nove ponude – izjavio predstvanik MT.