Ovako možete spasiti letovanje ako su kišni dani

Obzirom na prošlonedeljne vrućine, zamislili smo kako bi bilo da sedimo na obali jezera Balaton  ili pored jezera Tisa, a da krene kišovito vreme ili pljuskovi. Ako ne volite zahlađenje, nemojte se rastužiti. Predstavljamo Vam 6 savršenih banja, koji su spas u kišnim danima, a nalaze se blizu velikih jezera.

Banja ZALAKAROŠ: najveća banja Balatona za 4 godišnja doba

Prošle godine je obogaćena sa 5 bazena na zatvorenom delu, ovako postaje savršeno mesto i tokom hladnih dana. U unutrašnjem delu se nalaze 2 bazena sa lekovitom vodom, jedan bazen sa  termalnom vodom, saune, ogroman dečiji svet sa vodenim topovima.  

 

Így mentheti meg a vízparti nyaralását esős időben

Banja Zalakaroš

Banja SENT GROTH TERMAL: termalna voda u svakom bazenu

Početkom proleća sedeći u bazenu banje možete čak posmatrati jelene i druge životinje pored šume. U ovakvom bajkovitom okruženju se nalazi jedna od najkvalitetnijih lekovitih voda u Mađarskoj. Ali ako vas zadesi loše vreme, na zatvorenom delu se nalaze termalni bazen, bazen za plivanje, dečiji bazen, parno kupatilo, sauna. 

 

Így mentheti meg a vízparti nyaralását esős időben

Banja Sent Groth

Thermal SPA TAMAŠI: 10 bazena na zatvorenom

Ovo je jedan od najpoznatijih banja u bajkovitom kraju na 7 hektara zelene površine na zatvorenom delu sa 10 bazena, zabavnog sadržaja, termalni bazen, jakuzzi, 2 tobogana, finske saune, parno kupatilo, infra sauna, slana pećina i dr. Petkom i subotom rade čak do 22h.

 

Így mentheti meg a vízparti nyaralását esős időben

Thermal Spa Tamási

ŽORY lekovita banja i štrand: novo izgrađena banja

Banja Žori je i do sada bila najpopularnija banja na severu Mađarske, radi cele godine, u sadržaju sada nudi i novoizgrađeni centar, kojeg su pustili u rad početkom godine. U njemu se nalaze hidromasažni kreveti, sedeći i stojeći hidromasažeri, bazen sa talasima, 3 tobogana i dr.

 

Így mentheti meg a vízparti nyaralását esős időben

Banja Žori

DEMJEN Termalna dolina: pećinska banja sa svetlosnim efektima

Šta može biti uzbudljivije od sakrivanja od kišnih dana u jednoj pećinskoj banji? Demjen termalna dolina, Cascade pećina i aquapark nam pruža savršeni odmor, a nalazi se blizu jezera Tisa. Ovo je zaista posebna banja sa vizuelnim i svetlosnim efektima.

 

Így mentheti meg a vízparti nyaralását esős időben

Cascade Barlang és Élményfürdő

 

SALIRIS RESORT : 1900 m2 vodene površine sa jedinstvenim sadržajem

Ova banja je jedinstvena, jer se u njoj nalaze prirodna brda od soli.  Voda koja se sliva sa brega je termalna voda, koja zbog sadržaja specifičnih prirodnih materijala stvara jedinstvene prirodne terase, pored kojih se nalazi vodeni sadržaj na čitavih 1900 m2, sa ukupno 24 spoljašnjih i unutrašnjih bazena. Tu je i ekskluzivni sauna svet i još mnogo toga.

Így mentheti meg a vízparti nyaralását esős időben

Saliris Resort

Forrás: termalfurdo.hu