Madjarska dobila banju godine 2017.

Po treći put su se takmičile međusobno banje u Mađarskoj. Među 3 pobednika imamo jednu banju koja duplira titule, ali i jedno iznenađenje.

Takmičenje za titulu “Banja godine” predstavlja jedno od najvećih takmičenja. Glasanje se odvija tako što posetioci – korisnici daju svoj glas od 01.06.2017. do 31.08.2017. u tri kategorije, a takmiči se blizu 200 banja.

Ovogodišnje takmičenje je bilo vrlo uzbudljivo i završeno je sa tesnom pobedom.

Glasanje je organizovao termalfurdo.hu uz podršku Mađarskog Udruženja Banja. Pristiglo je ukupno 167.000 glasova.

Duplirao je: Banja godine – Hungarospa Hajdusoboslo

Titulu Banja godine 2017 je osvojila banja u Hajdusoboslo, koja nosi naziv Hungarospa. Ona nije najveći banjski kompleks samo u Mađarskoj, već je najveća i u Evropi. Ova banja je osvojila titulu i u 2015. godini.   

U ovoj, sada i zvanično najpopularnijoj banji se nalazi banjsa-termalna voda, štrand, aquapark, olimpijski bazen, zatvoreni kompleks, sauna svet, dečiji svet za različiti uzrast, jedrenje, wellness, fitness i još mnogo toga.

 Više o ovoj banji možete pročitati : Hungarospa

 

Eldőlt, melyik lett Az Év Fürdője 2017-ben – Bravúr a legnagyobbak között

U kategoriji banja u usponu nagradu je dobila Banja Demjen

Ova banja je na prošlogodišnjem takmičenju osvojila 3.mesto. Banji se popularizacija pripisuje zbog njene različitosti, odnosno što se u njenom sastavu može pronaći pećinska banja, lečilište, aquapark. Cascade Pećina i aquapark je zaista doživljaj i jedan od najinteresantnijih na prostoru Madjarske. 

 

Eldőlt, melyik lett Az Év Fürdője 2017-ben – Bravúr a legnagyobbak között

Kompleks ima i toranj sa toboganima, a banja radi tokom cele godine, do 02 sati posle ponoći, čime je jedinstvena. U wellness delu ima saunu, parno kupatilo, Kneipp, slanu sobu.

Eldőlt, melyik lett Az Év Fürdője 2017-ben – Bravúr a legnagyobbak között

Iznenađenje: najpopularnija banja meštana – V8 u Sentandreji

 Ova banja i centar za rekreaciju osvojila je nagradu u kategoriji najpopularnija banja meštana, iako se prošle godine nije našla ni među TOP 15. Zato je ova nagrada za njih najveće iznenađenje ovogodišnjeg takmičenja.  

Ovaj kompleks je prvi dobio kategorizaciju banje sa 5 zvezdica, najviše zbog bogatog wellness sadržaja, gde se nalazi finska sauna, infra sauna, bio sauna, parno kupatilo, ledena pećina, slana soba, masaže. Noću se održavaju tematske sauna seanse a tu se nalazi prvi u zemlji, majstorska sauna –sa sauna seansama.

Eldőlt, melyik lett Az Év Fürdője 2017-ben – Bravúr a legnagyobbak között