Dolina gde se skrivaju blago i doživljaji

U Mađarskoj postoji jedna dolina u kojoj gospodari termalna voda. U ovom kraju izviru 3 različite termalne vode zbog čega su izgrađena razičita kupališta. Znamenitosti ovog područja i program, koji se nudi posetiocima, stalno nas pozivaju da se baš ovde odmaramo i punimo energijom.

Uzbudljivi izleti, savršena hrana i novo lečilište

Onaj ko želi poseban doživljaj, neće pogrešiti odabirom bilo koje od ovih banja Demjen, Egersalok i Eger. Pećinska banja-Demjen je dugačka 760 metara i poseduje 1500 m2 vodene površine, šta ga čini najvećom banjom u srednjoj Evropi – u kategoriji pećinskih banja. Slano brdo u Egersaloku je takođe čudo prirode, slična njemu se na svetu samo na dva mesta mogu naći. Termalna banja Eger je sagradjena davne 1932. godine, što govori o dugoj tradiciji i iskustvu,a kasnije je svakako dogradjivana i modernizovana.

Egy völgy, ahol élmények és kincsek rejtőznek

Banja kupalište, Demjén

U ovim krajevima se organizuju i izleti punih doživljaja. Svejedno u koje doba godine da dođete, uzbudljive šetnje, obilasci okruženja jesu način da upoznate znamenitosti ovog kraja kao što je vrh Heđeške (Hegyesko) , Muzej leptira, slano brdo, stanovi u pećini, jezera, i dr.

Egy völgy, ahol élmények és kincsek rejtőznek

Brdo od soli u Egersaloku

Nakon duge šetnje u prelepoj prirodi ns svežem vazduhu i "banjanja" do uveče, čovek poprilično ogladni, pa je naša preporuka da obiđete lokalni festival “Borkorcsolya” od 18.11. do 20.11.2016. godine, na kojem ćete pronaći gastronomske i vinske specialitete iz ova 3 mesta. Savršen program može da bude i vašar koji se održava 26.11. u mestu Demjen, gde će se služiti vatrena rakija i kuvano vino, kako bi začinili miris svežih hurki i kobasica, koje mame gurmane.

 

Egy völgy, ahol élmények és kincsek rejtőznek

Čuvene Mađarske kobasice na vašaru

Egy völgy, ahol élmények és kincsek rejtőznek