10 predloga u slučaju jesenjeg pljuska

Idete li u jesen na kupanje? Ne znate kakvo će vreme biti? Sada smo odabrali 10 lokacija na kojima možete bezbrižno uživati u kupalištima na 20 stepeni, suncu, hladnoći i kiši. 

Termalno i avanturističko kupalište Kehida

Ako planirate porodični odlazak na kupanje za vreme pljuska, jedan od najboljih izbora su banja i avanturističko kupalište Kehida. Spa centar ima mediteranski interijer koji nudi aktivnosti za sve uzrast. Za mališane postoji dečiji deo i celodnevna animacija, bezbroj zabavnih igara i zabavnih sadržaja. Sve dok deca razvijaju svoju kreativnost, roditelji mogu probati različite saune. Ovde se mogu naći i infracrvena kabina, parno kupatilo i finska sauna. Starija deca i odrasli koji vole adrenalin mogu uživati u nezaboravnim iskustvima na toboganima na 94 metra koji se prostire duž tri sprata.

10 tipp az őszi csobbanáshoz

Kehida Termál

Termalno kupalište i bazen u Kumaniji

Kupalište i banja u srcu Nagykunsága vrlo su lako dostupne iz glavnog grada, ali preporučujemo da ga ne posetite na jedan dan. Spa-hotel takođe nudi ogrtač za dolazak do bazena kako biste se danima mogli sakriti u ovom ugodnom mestu. Na sunčanim delovima kupališta nalazi se i dečiji bazen za kupanje, spa bazen i vruća kupka za opuštanje. Plivanje, klizanje i ležanje ovde mogu biti izvrsni, a opuštanje je zagarantovano u Kumaniji.

10 tipp az őszi csobbanáshoz

Kumánia

Miškolctapolca Barlangfurdo

Mađarsko najpoznatije pećinsko kupalište je jedinstveno u Europi. Ovde nije posebna samo vodena, nego i prirodna pećinska klima. Vodena pećina na 30 stepeni sadrži vrhunsku avanturističku kupku koja nudi saune i opuštanje. Jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija okruga Borsod je pećina kupalište, što je izvrsna prilika za decu i odrasle, starije i mlade.

10 tipp az őszi csobbanáshoz

Barlangfürdő

Rudaš bazen i spa

Kupatilo Rudaš, koje postoji još od turske okupacije, nalazi se u podnožju brda Gellért, na obali Dunava. Avanturistički bazeni i naš lični favorit jeste bazen na vrhu banje s kojeg se pruža prelep pogled na planinu i Dunav, a otvoreni su tokom cele godine. Staro Tursko kupalište, čija su arhitektonska rešenja dostojna posebnog članka radi tokom cele godine. Ovde je atmosfera srednjovjekovna, ali kvalitet usluge je u skaldu sa 21.vekom.

10 tipp az őszi csobbanáshoz

Rudas Gyógyfürdő

Dvorac Đula

Uz svoje zabavne tobogane, svojim lekovitim bazenima i tretmanima olakšava lečenje problema s mišićno-koštanim zdrvastvenim problemima. Kupalište dvorca Gyula dočekuje svoje posetioce više od pola veka, a njegov razvoj od tada je neprekidan. Najnoviji rezultat je Aquapalota, koja je predat na korišćenje pre šest godina. 

10 tipp az őszi csobbanáshoz

Gyulai Várfürdő - Aquapalota

Napfényfürdő Aquapolis Szeged

Jedna od najnovijih kupki na jugu "Velike ravnice" je Aquapolis Szeged, koji je izvrstan program za porodice tokom cele godine, uključujući jesen i zimu, zahvaljujući toploj vezi sa hotelom, medicinskim objektima, saunom i avanturističkim bazenima. Igralište i dečiji bazen u banji privlačni su onima koji dolaze s mlađom decom. Wellness masaže služe za osvežavanje umornih roditelja ali to su samo nekolicina od sdržaja i opcija koji Aquapolis nudi. 

10 tipp az őszi csobbanáshoz

Napfényfürdő Aquapolis

Igali Spa

Meštani su se ovde mogli kupati sredinom prošlog veka, a od tada se Igalska kupka neprestano širila. Danas sve koji posećuju kupalište, koje je prošireno i obnovljeno pre 7 godina, očekuju saunom, zatvorenim pustolovnim bazenom i medicinskim uslugama. 

10 tipp az őszi csobbanáshoz

Igali Gyógyfürdő

Brigetio Gyógyfürdő Komárom

Zatvoreni bazen i saune lečilišta Komáron, koji je prošle godine proglašen lečilištem, posetioce dočekuje tokom cele godine. Ni jedna "sportska" porodica ne može odabrati bolje mesto za opuštanje nego u Komáromu! Igrališta banje u jesen pozivaju i najmlađe. Osim zatvorenog bazena, postoji i bazen za učenje za one koji žele plivati ili naučiti plivati. Programi saune pomažu vam u zaokruživanju vašeg aktivnog odmora.

10 tipp az őszi csobbanáshoz

Brigetio Gyógyfürdő

Hagymatikum

Čak i u novogodišnjoj noći ovde mogu uživati kupači, ali u međuvremenu vredi posetiti i Mako, mesto u kojem se kupalište nalazi. Mesto je poznat po uzgoju luka, a ovu reputaciju poboljšava i posebno arhitektonsko rešenje kupališta čija je inspiracija bila Luk. Dok u pećinskom bazenu možete doživeti "tropske oluje", dok se pustolovni bazen uvija i masira. Oni koji žele opušteniji boravak pronaći će opuštajući bazen idealan za njih. Deca će naći spa centar sa toaletom i zatvoreni dečji bazen.

10 tipp az őszi csobbanáshoz

Hagymatikum

Harkányfürdő

Svi koji posete kupalište u Harkanyu definitivno bi trebali isprobati novi svet sauna. Uz finsku i infracrvenu saunu, parnu sobu, tepidarijum, postoje topli i hladni bazeni Kneipp. Dok se roditelj bavi saunom, deca mogu provoditi vreme u dečijim bazenima koji imaju sve što je deci potrebno za igru i uživanje.

10 tipp az őszi csobbanáshoz

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő - Szaunavilág