10 kupališta u Mađarskoj sa najdužim toboganima

Šta predstavlja najveću avanturu, naročito deci, tokom letnjeg raspusta? Naravno kupalište, bazeni i tobogani. Zato Vam predstavljamo 10 najdužih tobogana i kupališta Mađarske, kako bi ste napravili pravi izbor ukoliko na put polazite sa celom porodicom. Dok se Vi odmarate, deca mogu odlično da se provode. 

1.  Demjéni Termál Völgy,  koji je poslednjih godina postao omiljen među posetiocima jer je u njemu pored lečilišta i pećinske banje, sagrađen i aquapark.  U sklopu Cascade pećine sagrađen je i jedan tobogan koji je delimično ukopan u planinu, dugačak je 550 metara, prečnik mu je 24 metara. Naravno, tu vas čekaju i kaskade i drugi tobogani, koji takođe obećavaju odličan provod. 

2. AquaCity Zalaegerszeg sadrži 10 gigantskih tobogana od kojih su 2 pojedinačno duži od po 100 metara. Jedan od omiljenih tobogana gostima je sa simboličnim nazivom "Luda reka", koja predstavlja ludo spuštanje preko 120 metara dužine. Najhrabrije čeka tobogan "Crna tačka" sa 100 metara dužine, ali i "Kamikaza" i "Twister".

 

Tíz fürdő Magyarország leghosszabb csúszdáival

AquaCity Zalaegerszeg

3. Aquaworld Resort Budapest zimi-leti pruža mogućnost za odličan provod celoj porodici. Goste dočekuje se 11 tobogana koji se prostiru na ukupno 1 km.

4. Aquaticum u Debrecenu je izgrađen u zaista posebnom ambijentu. Gusta tropska oaza je useljena među tobogane, pa spuštanje predstavlja pravu avanturu.

 

Tíz fürdő Magyarország leghosszabb csúszdáival

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

5. Bükkszéki Fürdő je pravi magnet za ljubitelje bazena. Tu se nalazi jedan od najdužih tobogana u regionu.

6. Napfényfürdő Aquapolis u Segedinu pored bazena, termalne vode dočekuje Vas sa sadržajnim aqua park kompleksom, na 1 km površine. Najpopularniji tobogan jeste onaj koji kreće sa 30 metara visine, spušta se na 272 metara dužine, pokriven je, tj. zatvorenog je tipa pa se može koristiti cele godine.  Ovaj tobogan je u svojoj kategoriji najduži u Evropi.

 

Tíz fürdő Magyarország leghosszabb csúszdáival

Napfényfürdő Aquapolisban

7. Hungarospa Hajdúszoboszló  najveći kupališni kompleks u Evropi, koji se sastoji od lečilišta/banje, štranda, aquaparka, olimpijskog bazena i zatvorenog bazenskog kompleksa. Park tobogana sadrži 15 tobogana, kamikaza, crna rupa, luda reka, big hole, niagara, twister, dok je 2014.godine sagrađena čak i posebna, ekstremna zona, za one koji vole poseban adrenalinski izazov, tu su tuneli sa slobodnim padom, cunami, itd.  

8. Atlantika Vízividámpark u Gergelyiugornya, na 800 metara od spajanja reke Tise sa rekom Szamos.  Tu je trenutno 7 gigantskih tobogana, od kojih se posebno ističu "Dupla kamikaza", "Anakonda" i tzv. "Shuttle tobogan", jedini u Mađarskoj, na kojoj se spuštate u bobovima. 

Tíz fürdő Magyarország leghosszabb csúszdáival

Atlantika Vízividámpark

9. Aquarena u Mogyorod, predstavlja vodeni park koji se prostire na 11,5 hektara, poseduje 26 tobogana sa ukupnom dužninom od 1,5 km.

10. Szent Erzsébet Mórahalm Gyógyfürdő na 20 km od Segedina. Kompeks svoje goste dočekuje na parku od 10.000 m2, sa raznovrsnim spa i banjskim sadržajem. Ukupna dužina tobogana je 200 metara.